Blog Archives

Klompenpaden

Tijdens de wandeling afgelopen zaterdag sprak ik een vrouw die het had over klompenpaden. Op onze route liepen we ook een stukje met deze markering. Met het wandelen van het Utrechtpad ben ik ook wel eens stickers van klompenpaden tegengekomen, maar ik heb er niet verder over nagedacht. Klompenpaden zijn paden over boerenland in Gelderland en Utrecht, veelal beginnen bij een parkeerplaats en wandelen door de natuur.

Op klompenpaden.nl vindt u de mooiste wandelroutes over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Geniet tijdens uw wandeling van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Alle wandelingen kunt u zowel vinden op de overzichtskaart, op naam of op lengte. Ieder Klompenpad heeft een eigen pagina met een fotoreeks die een indruk geeft van het landschap waar u doorheen wandelt. Daarnaast staat er een kaartje met de route die u eenvoudig kunt uitprinten.
@Bron: Klompenpaden.nl

Westerborkpad

Binnenkort voegen we een nieuwe parel toe aan het netwerk van Lange-Afstand-Wandelpaden: het Westerborkpad. De 342 km lange route loopt van Amsterdam naar Kamp Westerbork en is gemarkeerd (in één richting) met de bekende wit-rode markering met daarin toegevoegd ‘het prikkeldraadje’: het symbool van Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Op 19 juli verschijnt de gids.

@Bron: Wandelnet

Utrechtpad: Bunnik > Cothen

Afgelopen vrijdag de volgende etappe van het Utrechtpad met Edwin gewandeld. Begonnen op treinstation Bunnik en langs de Kromme Rijn naar Odijk, Werkhoven en Cothen. Mooie wandelroute in mooi weer. Wel enkele lage viaducten gepasseerd en wat smalle planken over een sloot. Organisator Nivon even aangeschreven en wie weet doen ze wat aan de route. Na afloop op Neude in het centrum van Utrecht wat gegeten en gedronken.

Meer informatie over het Utrechtpad zie Nivon en Wandelnet.
De volgende etappe wordt: Cothen » Wijk bij Duurstede » Leersum.

Photofacts Forum

Meer informatie over fotografie kan gevonden worden op het forum van Photofacts.

Utrechtpad: Utrecht > Bunnik

Afgelopen zaterdag heb ik samen met wandelvriend Edwin een etappe van het Utrechtpad gewandeld. Ditmaal begonnen op Utrecht Centraal Station. Na een koffiestop bij Stairway to Heaven gewandeld langs de Oudegracht naar Ledig Erf. Daar de weg overgestoken en het pad langs de Kromme Rijn vervolgd. Onderweg veel mensen met de kano op dit smalle riviertje gezien. Vlakbij theehuis Rhijnauwen een tweede stop gehouden. Gewandeld naar NS-station Bunnik, waar wij werden verrast dat er geen sprinters reden vanwege werkzaamheden. Een NS-bus niet gevonden dus terug naar de provinciale weg in Bunnik om daar bus 41 naar Utrecht te nemen. 

Meer informatie over het Utrechtpad zie Wandelnet.
De volgende etappe zal Bunnik > Cothen worden.

Marathon van Rotterdam

Aankomende zondag wordt in Rotterdam de Marathon van Rotterdam gehouden.
Ook nog eens prachtig weer dus mooie kans voor een dagje sportfotografie.
Zie hier het parcours.

Basiscursus fotografie

Op digitalefotografietips.nl staat een basiscursus met verschillende onderwerpen die je helpen meer uit jouw camera te halen.

PiXperience & Professional Imaging

Aankomend weekend zijn in de Loods en Hart van Holland in Nijkerk twee fotografiebeurzen te bezoeken;
PiXperience & Professional Imaging

EHBO-set voor wandelaars

Op wandelmagazine.eu nu een artikel over een EHBO-set voor wandelaars. Zelf maak ik ook gebruik van diverse items.

LensCulture Portrait Awards

OP ZOEK NAAR HET NIEUWE FOTOGRAFISCH PORTRET

De vierde jaarlijkse LensCulture Portrait Awards streeft ernaar om de beste en meest interessante portretfotografie ter wereld te ontdekken. We zijn erg enthousiast om zowel innovatieve nieuwe aanpakken te zien als schitterend traditioneel werk: van bijzondere zelfportretten tot creatieve portretten van familie, vrienden, groepen en gewone mensen in verschillende culturen. Iedereen en iedere interpretatie van portrettering is welkom bij de Awards. Of het nu gemaakt is in een studio met professionele belichting, of op de dag met een smartphone, het is duidelijk dat portretten tegenwoordig de meest populaire vorm van fotografie is. Heb jij een geweldige portretfoto gemaakt? Zo ja, dan willen wij het zien!

Onze internationale jury heeft ervaring opgedaan van de beste personen in de fotografische gemeenschap en zijn nu op zoek naar vernieuwende visies van het fotografische portret. Zes winnaars, acht Keuzes van de Jury, 25 Finalisten en vijf studenten spotlights worden geselecteerd voor prijzen en voordelen, inclusief projecties op internationale festivals, publiciteit aan ons publiek van meer dan 2.5 miljoen en veel meer.

@Bron: Lens Culture.com