Blog Archives

Elfia Haarzuilens

Zaterdag 23 en zondag 24 april 2016 wordt bij Kasteel de Haar in Haarzuilens een nieuwe editie van fantasy festival Elfia gehouden.

Elfia, Kasteel de Haar, Haarzuilens

Op zaterdag 25 april 2015 heb ik fantasy festival Elfia bij Kasteel de Haar in Haarzuilens gefotografeerd. Ondanks het bewolkte weer heb ik toch nog ruim 300 foto’s gemaakt tijdens deze fotodag. Een selectie hiervan kan je via de link vinden. 

Elfia – Kasteel de Haar, Haarzuilens

Maandag 21 april 2014 ben ik geweest bij Elfia, voorheen de Elf Fantasy Fair, bij kasteel de Haar in Haarzuilens.
Zie link voor een foto-impressie van deze dag.

Dickens Festijn

Hieronder een foto-collage die ik gemaakt heb tijdens het Dickens Festijn in Decenter op zaterdag 14 december 2013.

Dickens Festijn 2013

zaterdag 14 en zondag 15 december
11.00-17.00 uur
 

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in Deventer op zaterdag 14 en zondag 15 december. In het historische Bergkwartier komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot dronkaards, van kantoorklerken tot deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de 23e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 150.000 bezoekers. Het festijn is beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Wel dient er rekening te worden gehouden met een wachttijd bij de toegang. De wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Het Bergkwartier is gelegen in het centrum van Deventer. De geuren van punch en gepofte kastanjes, duizenden kleine lichtjes, huizenhoge kerstbomen en de prachtig gerestaureerde panden vormen hierbij het decor. Heren op hoge fietsen banen zich een weg door de smalle straatjes, terwijl even verderop een schapenkudde passeert en vaten met hete punch door straten worden gerold. Kooplui bieden hun waar aan, handwerkers demonstreren hun ambacht, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur. Zwervers bedelen, boefjes stelen, kinderen zingen. Keurige dames en heren met hoge hoeden flaneren door de straten en buigen diep als Queen Victoria passeert. Niet alleen op straat, maar ook achter ramen, op daken en door openstaande deuren komt de tijd van Charles Dickens tegemoet!
@Bron: http://www.dickensfestijn.nl/

Castlefest 2013

Hieronder een foto-collage van foto’s die ik heb gemaakt tijdens Castlefest, augustus 2013.

Elf Fantasy Fair, Kasteel de Haar, Haarzuilens

Op zaterdag 20 april 2013 heb ik foto’s genomen van de Elf Fantasy Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens.

Elf Fantasy Fair, Kasteel de Haar, Haarzuilens

In April 2011 heb ik foto’s genomen van de Elf Fantasy Fair bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Samen met verschillende leden van de AFO-Fotogroep.