Floris V pad

Bezoeken: 106

Vandaag een droge koude dag maar met een zonnetje. Ideaal om te kijken hoe ver ik kan wandelen. Vanwege een verrekte hamstring in mijn rechterbeen vanaf begin januari en door slecht weer heb ik in januari en februari niet gewandeld.

Vanochtend ben ik met het voetveer over gevaren naar Nieuw-Lekkerland en gewandeld van de dijk naar de Tiendweg. Hier het Floris V-pad richting Kinderdijk genomen. Vorig jaar heb ik een groot deel van deze Tiendweg niet kunnen wandelen in verband met snoeiwerkzaamheden van de knotwilgen. Gelukkig vandaag door kunnen wandelen. Althans ditmaal een zwanenpaar midden op het wandelpad en een derde in de sloot ernaast. Er voorbij wandelen was geen optie dus klein stukje door Nieuw-Lekkerland gewandeld. Het verharde fietspad ging vervolgens over in semi-verhard wandelpad en wat later in een graspad.

Na het passeren van diverse bruggetjes zonder leuning een tweede hindernis, een zompige grasdijk en grasland rondom een molen. Bij mijn eerste stappen op deze grasdijk gleed ik gelijk terug en wat verder moest ik telkens mijn wandelschoen lostrekken uit de modderpartij. Maar goed er liepen meerdere wandelaars en omlopen was geen optie meer dus doorgezet. Na de molen werd dit een smal asfaltpaadje richting de dijk. En op de dijk richting Kinderdijk gewandeld.

Na een korte stop in Kinderdijk getwijfeld of ik terug langs het Groote Achterwaterschap in een bocht richting Nieuw-Lekkerland of Alblasserdam zou nemen, maar bij het opstaan voelde ik het direct, mijn verrekte hamstring was gevoelig. Dus naar het autoveer gewandeld en het veer richting Krimpen a/d Lek genomen en daar een klein stukje gewandeld naar een bushalte. Al met al ca. 8 km gewandeld.

De conclusie van vandaag is dat langere wandelingen voorlopig nog te ver voor mij zijn. In maart en april maar eerst opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.