Wetering Oost

Hits: 91

Vandaag heb ik mijn nieuwe thermoshirt van Decathlon uitgeprobeerd. De weersvoorspelling was een koude wind uit oostelijke richting. Zeker leuk als je dat in de polder wil gaan testen. Je wandelt dan volledig onbeschut en de wind heeft vrij spel.

De eerste anderhalve kilometer heb ik door mijn dorp Lekkerkerk gewandeld. Om in noord-oostelijke richting te wandelen. Buiten het dorp afgeslagen naar Wetering Oost, een lange tiendweg met enkele boerderijen aan de linkerkant van de weg. Veel verkeer van traktoren met aanhangers en fietsers hier. Dus diverse malen op een bruggetje gestaan om hun voorrang te geven. Ook de eerste lammetjes gezien en een broedende zwaan op een nest.

Op bijna 5 km rechtsaf de Hoekseweg genomen, waar ik vorige week ook een gedeelte van heb gewandeld. Het bankje op de hoek van deze kruising was helaas bezet dus mijn lunchstop heb ik elders gedaan. Na ruim 1,5 km Hoekseweg dwars door de polder ‘Krimpenerwaard’ omhoog gewandeld en op de dijk weer rechtsaf richting Lekkerkerk genomen.

Op de dijk was het bankje tegenover de buxuskwekerij gelukkig vrij dus daar even tien minuten gestopt om wat te eten en te drinken. Ik had toen 7 km gewandeld. Vervolgens verder de dijk gewandeld tot in Lekkerkerk en boven de sporthal rechts naar beneden op weg naar huis.

Deze wandeling heb ik gelukkig geen last gehad van kou. De test met het thermoshirt is dus geslaagd. Wel veel transpiratie. Ook geen last gehad van mijn hamstring. Dit was voor nu wel even de maximum om te wandelen. Rondjes van 12, 15 of meer kilometer vind ik nog te vroeg om te gaan wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.